keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Yksi täydellinen ja kaksi muuta

Anni Kytömäki: Margarita

Elly Griffiths: Siniviittainen nainen

B. A. Paris: Suljettujen ovien takana

Ellei Anni Kytömäen Margarita voita tänä vuonna Finlandia-palkintoa, syön jonkun vanhoista pipoistani. Tosin muista ehdokkaista olen lukenut vasta Tommi Kinnusen teoksen, joka toki oli myös erinomainen. Margarita on mielestäni kuitenkin romaanina täydellinen. Aloitettuani sitä aiemmin, loppui laina-aika kesken ja jouduin palauttamaan sen luettuani vasta osan. Toisella kerralla jatkoin siitä ja luin loppuun. Aion vielä aloittaa uudelleen alusta ja luen ainakin edelliseen "vaihtokohtaan", ehkä uudelleen loppuun asti. 

Oli taas mukava tavata Elly Griffithsin sankaritar Ruth Galloway ja hänen lähipiirinsä. Taattua tuttua laatua, jo seuraavaa odotellessa.

B. A. Parisin jännäriä on kehuttu ylenpalttisesti - sen verran että olihan se luettava. Lupaukset pitivät paikkansa, kirja oli kaikkea sitä mitä arvostelut kehuivat. Itselläni oli kuitenkin lukiessa koko ajan sellainen tunnelma, että tämä on aivan tuttua. Jos on olemassa psykologisen jännityskirjan "päällisin-puolin-erittäin-onnellinen-pariskunta-mutta-voiko-se-olla-totta" -kaava, tämä kirja on tehty tarkasti sen mukaan. Jotenkin liian siisti paketti, varma nakki - tuli oikein vähän nolo olo kun sorruin arvosteluhypetyksen uhriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti