tiistai 4. helmikuuta 2020

Tilapäinen lukuinnon hiipuminen


Yuval Noah Harari: Homo Deus : huomisen lyhyt historia  - 447 s.
Luukkonen, Monika: Buddhan hipaisu : harjoituksia hereilläoloon - 145 s.
Stephen King: Laitos - 574 s.

Olen ollut vuodenvaihteen jälkeen kovin laiska lukemaan. Ensin oli luettavana Hararin toinen teos, Homo Deus. Sitä ei voinut lukea nopeasti, koska sen sisältö on niin huimaa visiointia ja kertomusta jo olemassa olevista tieteen mahdollisuuksista. Jos ensimmäisen kirjan, Sapiens : ihmisen lyhyt historia, jälkeen tunsi melkoista häpeää ihmiskunnan historiasta, tämän toisen luettuaan voi vain toivoa, ettei suurin osa visioista koskaan toteutuisi. Ihmisyys joka tapauksessa on jo nyt aivan jotain muuta kuin mitä olemme siitä aina ajatelleet.

Toiseksi luin meditointiin ja buddhalaisuuteen liittyvän, suomalaisen kirjoittajan kirjan Buddhan hipaisu. Teemat olivat tuttuja jo ennestään, mitään uraauurtavaa uutta ajatusta tästä ei löytynyt. Toki kyseessä onkin vanha oppi, se vain pitää löytää.

Kingin uutuus se vasta aikaa veikin! Tulin siihen tulokseen, että lukemisen olisi voinut aloittaa noin sivulta 350 ja saada riittävä kuvaus edeltävistä tapahtumista, jotka johtivat lopun ratkaisuun. Ehdottomasti tylsin lukemistani Kingin kirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti