tiistai 16. lokakuuta 2018

100 + 3 kirjaa

Ken Mogi: Löydä oma ikigai - Japainen tie elämän voimaan
Vesa Sisättö: 100 klassikkoa tunnissa
Alan Bradley: On hieno paikka haudan povi
Héctor García (Kirai) & Francesc Miralles: Ikigai - Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain
Hämmästyin kyllä itsekin, kun huomasin etten ollut syyskuussa lukenut kuin yhden kirjan. Ei se oikein vieläkään suju, kaikki muu tuntuu vievän ajan. Tässä kuitenkin muutama luettu.

Ikigai oli nimenä kahdella kirjalla, mutta pääasiassa ikigaita käsitteli Ken Mogin kirja, toinen kertoi enemmän yleisesti japanilaisten pitkäikäisyyden syista, niistä yhtenä ikigai. Se tarkoittaa jotenkin elämän tarkoituksen löytymistä. Pidin Mogin kirjasta ehkä enemmän, se on itsessään kaunis kirja. Toisaalta taas Garcían kirjassa kerrottiin monesta mielenkiintoisesta menetelmästä, joita japanilaiset harjoittavat pitkän iän ja terveyden saavuttamiseksi.

Ja jälleen sain palata nuoren Flavia de Lucen seuraan, tällä kertaa hänen lomamatkalleen. Se ei tietenkään ole tylsä eikä edes rauhallinen, murhat ovat keskiössä jälleen. Flavia on saanut yllättäen aktiivisen ja mieluisa liittolaisen aivan läheltä, kun perheen palvelija ja edesmenneen isän läheinen ystävä Dogger ryhtyy ratkomaan mysteereitä Flavian kanssa. Doggerissa on jotain samaa kuin Jeevesissä, ainakin hienostunut käytös ja hämmästyttävä tietomäärä. Jään odottamaan jatkoa tämän kaksikon yhteistyölle.

Pienenä välipalana luin 100 klassikkoa tunnissa, pikku kirjasen jossa Vesa Sisättö oli kiteyttänyt mielestään olennaisen sadan klassikkoteoksen sisällöstä yhdelle sivulle otsikkojen Mitä - Knoppi - Tuomio alle. Tässä esimerkki omasta Top 1 -kirjasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti