tiistai 4. marraskuuta 2014

Käsitöitä?

Huomasin tätä blogiani selatessa, että vähänlaisesti on viime aikoina ollut käsitöitä esillä. Jotta ei tulisi sellaista käsitystä, että mitään ei enää synny, tähän vähän tilannepäivitystä. Tosin vuodenajan huomioon ottaen ihan eikä läheskään kaikkea tässä ei voi paljastaa, koska se paljastamispäivä on vasta joulukuun 24. (Tässä samalla tuli mieleeni, että olen tainnut jo unohtaa, minne olen piilottanut ensin tekemäni lahjat, hmm.) Mutta jotain muutakin sentään on tekeillä.


Vasarely-huovan nimellä löytämäni ohje kiinnosti heti sen nähtyäni, sekä näyttävän lopputuloksen että helpon tekotavan vuoksi. Näitä paloja aloin virkata jo ennen kesää mutta jätin odottamaan kesän yli, 7 Veljeksestä virkkaaminen helteellä ei ole kovin mukavaa. Saatan tarvita vielä muutaman palan lisääkin, olen nyt pikkuhiljaa ommellut näitä yhteen.
Kesällä virkkuukoukku vaihtui pienempään ja lanka kalalankaan. Netistä löytyneen tutun näköisen kuvan perusteella aloin virkata verhokappoja olohuoneeseen vanhan sängynpeitteen ohjeella. Työ koostuu keskeltä aloitettavista neliöistä, joiden saaminen neliön malliseksi osoittautui haastavaksi, tein aika monta koepalaa valmiiksi asti ennen kuin löysin hyvän menetelmän: koukulle vain silmukan takareuna. Outoa, mutta se toimi! Tämäkään verho ei ole vielä tarpeeksi iso ja näitä pitäisi tulla neljä kappaletta, joten mikään pikaprojekti tämä ei ole.

Tällä mallilla aloin tehdä itselleni sukkia, kiitos ohjeesta Langan päästä kiinni -blogille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti