Kun näin tämän mallin Dropsin sivulla, oli heti selvää, että nämä sukat on tehtävä, malli on niin kaunis. Langan löytäminen vain osoittautui hankalaksi, ohjeessa suositeltua Drops Fabel'in väriä 820/Karnevaali ei löytynyt mistään. Onneksi Ylivieskan Kärkkäisellä oli jonkinlainen valikoima Dropsin lankoja, ja sieltä löytyi korvaava Drops Delight, väri 12. Musta lanka on ohjeen mukainen Fabel. Eipä ainakaan huonompi ole tämä lankavaihtoehto. Langassa on kyllä tosi mielenkiintoinen väritys, tässä näkee tarkkaan mitä yksi 50 g kerä pitää sisällään, kerä riitti ja muutama metri jäikin. Mustaa lankaa kului aavistuksen toista kerää.
Näistä kuvista taas kerran näkee, kuinka huonosti kamerani toistaa värit - tai ainakin vaihtelevasti. Tällä kertaa yllättäen aidoimmat värit ovat ensimmäisessä kuvassa, joka on otettu sisällä lampunvalossa ilman salamaa. Muut on otettu ulkona kahdeksan maissa, aurinko oli vielä aika korkealla. Niissä sukat näyttävät paljon todellista sinisemmiltä.
Aloitin sukkia ja alkukesästä, mutta sitten ensimmäinen juuttui puoleen väliin, ohut lanka ja kuvion seuraaminen tuntuivat työläältä. Nyt kun jatkoin työtä, tein loput parissa päivässä ja työ tuntui tosi mieluisalta. Niin se vaihtelee.
Oi kuinka kauniit sukat!
VastaaPoista*ihailee* Itse en osaa kutoa, kuin "ne pakolliset", sillä Ullavan Mummun ohjeella...jossa tehdään kaksinkertainen kantapää ja kavennukset "pitkin piirtua"
:) Oi että, en ikinä unohda, kun Mummu minulle, tolvanalle opetti kantapäätä...ja kas, opin sen :)
Lastenlapset kyllä sukissa pidän, mutta siis niissä tavallisissa.
Kutominen/neulominen ei ole leipälajini :)
Ilman salamaa tuo "hovikuvaajani" yleensä kuvat ottaa :)
tuksu
Kiitos :-)
VastaaPoistaKaksinkertaisen kantapään minäkin "ruukaan" tehdä, mutta millainen kavennus tehdään "pitkin piirtua"?
Mummu opetti että: Kun alkaa olla kärkikavennuksen paikka, kudotaan ensin kaksi yhteen niin, että puikolla eka ja toka silmukka kudotaan yhteen. Sitten kaventamaton kerros. kerros 3: kudotaan yhteen taas seuraavat silmukat. jnejne. Kun puikko on kertaalleen kavennettu ja kudottu taas yksi kiekka kaventamatta, aloitetaan taas eka ja toka silmukka...jne...nyt ei kudota "tyhjää kerrosta"
VastaaPoistaOlihan sekavasti kerrottu, mutta jos näin kärkikavennuksen tekee, muodostuu kavennuksesta kaunis ja se istuu hyvin jalassa.
Äitini selitti, että PIIRTUA pitkin kertoo juuri sen, että mennään piirtoo/puikkoo järjestyksessä eteenpäin...
Toivottavasti ymmärsit.... Mummu sanoi aina puikkoa PIIRROKSI ja kun kavennettiin se oli "piirtua pitkin"
tuksu