sunnuntai 24. elokuuta 2014

3 + 3 = 7,5


Sarah Lotz: Kolme
Ted Dekker: Kolm3

Luettavan kirjan valintaan vaikuttaa erittäin harvoin se, millainen kirja on ulkonäöltään. Toki onnistuneet ulkonäön panee merkille, ja se on kirjalle plussaa. Kun näin Sarah Lotzin uutuuden kirjastossa, luulin ensin että se on jonkinlainen kotelo - video? Pitihän se ottaa käteen ja huomata, että kirjahan se, mustat sivujen reunat vain hämäsivät.

Tarkat kirjaston naiset olivat sitten huomanneet, että kirja oli tutun näköinen ja löysivät hyllystä kymmenen vuotta sitten julkaistun Ted Dekkerin kirjan. Sitä on saatavana myös mustana, syynä kirjan kuvauksen mukaan se, että kirjassa mikään ei ole miltä näyttää, eivät siis kannetkaan.

Kirjoissa kuitenkin pääasia on kansien sisällä. Lotzin kirjan kuvaus vaikutti kovin lupaavalta ja juoni jännittävältä. Kirja oli kyllä kirjoitettu mielenkiintoisella tavalla. Sen sisällä oli ikään kuin toinen kirja, joka dokumentin tapaan kuvasi neljää lento-onnettomuutta ja niiden seurauksia erilaisista lähteistä saatujen artikkelien, haastattelujen, sähköpostien ja julkaisujen avulla. Jännittävän juonen punonnan jälkeen odotti jotensakin hyytävää loppuratkaisua, mutta minua loppu ei kuitenkaan oikein vakuuttanut, vaikka mielikuvituksellinen olikin. Ei silti huono, voin suositella luettavaksi.

Silti näistä kahdesta Dekkerin kirja oli se jännittävämpi, vaikka pääsi alun perin lukuun vain kansien perusteella. Olisin kovasti halunnut lukea kirjan kerralla loppuun asti, mutta välillä oli pakko nukkua ja loppuratkaisu jäi tähän aamuun. Juoni on silloin onnistunut, kun lukija lopussa ihmettelee, miten saattoi olla huomaamatta, mistä oikein on kysymys. Joku oli lukenut uudestaankin, eikä silti löytänyt viitteitä erikoiseen loppuratkaisuun. Tämä oli ensimmäinen lukemani Dekkerin kirja, ja niissä ilmeisesti on aina mukana jonkinlainen uskonnollinen ulottuvuus. Se nyt ei mielestäni kuitenkaan oikein jännäriin istu, mutta oli tässä sen verran vähäistä, ettei haitannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti